Vaccinatie + positief getest

Vaccinatie + positief getest

Alle positieve uitslagen zijn met zekerheid bij de GGD gemeld conform wet en regelgeving. Op dit moment krijgen wij regelmatig de vraag waarom de uitslag niet bekend is bij de GGD. Men vraagt ons om een bewijs en of wij de POSITIEVE melding nogmaals willen maken bij de GGD.

Dit komt vaak voort uit het gesprek met een eerste lijn GGD medewerker. Deze medewerker heeft geen toegang tot het juiste systeem, zodoende hun advies.

Het probleem is dat er simpelweg een ‘vinkje’ niet aangezet is welke zorgt dat de positieve melding zichtbaar wordt voor het RIVM en de eerste lijn medewerkers van de GGD.

U heeft dus niks aan het bewijs van ons (email welke wij destijds aan jullie gestuurd hebben met het test resultaat), de GGD moet het ‘vinkje’ omzetten zodat de uitslag van destijds voor de eerste lijn medewerker en het RIVM (CoronaCheck app) zichtbaar wordt.

Hieronder telefoonnummers welke u misschien verder helpen, wij staan behalve het melden destijds verder machteloos hierin: 0900 364 64 64 of 088 368 6720

Voor overige vragen verwijzen wij u terug naar het Klant Contact Centrum van de GGD. E-mail contact@ggdhvb.nl